Yogasmycken är vackra och kraftfulla smycken

Smycken har alltid fångat människors ögon och intresse. Alla vill bära dem på sig och med sig som vackra och eleganta tillhörigheter. Men yogasmycken förhöjer inte bara ditt yttre utseende – de har även andra, mer påtagliga fördelar. Om du utövar yoga regelbundet och ser den som en viktig del av ditt liv bör du därför bära sådana smycken!

Några exempel på populära yogasmycken och symboler

Det finns många populära symboler som har hämtats från yogan och förekommer på smycken. Några exempel på dessa är:

 • Aum
  Yogasmycken med symbolen aum kan finnas som såväl ringar som armband och halsband. Aum är en helig symbol inom hinduismen och representerar universums krafter. Genom att bära denna symbol kan du känna mer harmoni och en större inre frid. Dessutom sägs den föra med sig tur till den som bär symbolen. Den kan även stärka din hälsa och dina inre krafter. Till råga på allt skyddar den från negativa vibbar samt gör dig visare och mer upplyst.
 • Mandala
  En mandala är en ofta färggrann symbol bestående av ett invecklat och komplicerat mönster. Den symboliserar balans, harmoni och helhet. Framför allt mandalans yttre cirklar symboliserar hela universum. Samtidigt är de inre fyrkanterna i symbolen tänkta att representera de olika verkligheterna på Jorden. Varje lager symboliserar ännu en nivå av tillvaro. Därför är även detta en populär symbol som används i samband med yoga eller meditation.
 • Lotusblomman
  Detta är en symbol som ofta symboliserar det mänskliga sinnets vakenhet och upplysthet. Inom buddhismen och hinduismen representerar lotusblomman vanligtvis renhet. Denna blomma kan dock ha flera olika färger som allesammans har olika inneboende innebörder. Till exempel är rosa eller lila lotusblommor vanliga symboler bland utövare av yoga. En rosa sådan representerar renhet, kärlek och lojalitet medan den lila står för medvetenhet och universums enande.
 • Hamsa
  Hamsa är en symbol i form av en hand med ett ont öga. Inom yoga representerar symbolen harmonin mellan de olika chakran. De olika fingrarna i symbolen symboliserar ett eget chakra och element. Från tummen till lillfingret representerar de: solarplexuschakrat (eld), hjärtchakrat (luft), halschakrat (det eteriska elementet), rotchakrat (jord) och sakralchakrat (vatten).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *